Sari la conținut
Cursuri inot copii » Cursuri inot » Blog » Alege iarna o piscina pentru Aqua BEBE

Alege iarna o piscina pentru Aqua BEBE

Alege o piscina speciala pentru Aqua BEBE!

Piscina, acel loc care îi reunește pe cei mari și mici și care le oferă atât de multe posibilități, poate fi locul ideal de înotat, chiar și iarna, deoarece centrele în care se predau lecții de înot beneficiază și de apă încălzită în bazine. Inotul este un sport foarte sănătos, dar și apa generează o atracție pentru copii. Iar pentru copilul tau va fi o experienta senzoriala extraordinara! Clasele de înot care pun la dispoziție bazine încălzite sunt perfect concepute pentru a îndeplini mai multe obiective: distracție, creșterea tonusului muscular și promovarea echilibrului copilului, printre altele

Faptul că înotul este unul dintre cele mai sănătoase și mai complete sporturi care există, este un fapt cunoscut, cu toate acestea, există încă convingerea că este o practică exclusivă a verii, deoarece în sezoanele reci, cum ar fi iarna, poate fi contraproductiv pentru sănătatea noastră și a celor mici.

Motive pentru a-ți duce copilul la piscine speciale pentru bebelusi

Este recomandat ca micuții ce au între 0 și 4 ani să fie duși la piscine interioare. Iată de ce să alegi un bazin cu apă încălzită pentru cursurile de înot ale copiluluiꓽ

  • Fără razele periculoase ale soarelui

În bazinele interioare, soarele nu mai este o problemă. Pielea bebelușului are foarte puțină melanină, deci este mai ușor să ardă, iar acest lucru te obligă să recurgi la măsuri de protecție sporite. În incintele care au piscine încălzite, vei uita de toate aceste lucruri!

  • Temperatură optimă

Cu piscinele interioare nu există riscul ca bebelușul să răcească, deoarece nu există același șoc termic care poate apărea atunci când se folosesc bazinele exterioare. În plus, apa are o temperatură optimă și reglată, astfel încât să nu existe riscul să se răceasca. Micul tău înotător se va simți mai confortabil în piscine încălzite, fapt ce îl va determina să revină cu plăcere.

Avantajele înotului pentru copii

  • Plămâni mai oxigenați

Când un copil intră în apă, una dintre primele abilități pe care le dobândește este să învețe să respire adânc. Această acțiune promovează fluidul cefalorahidian să curgă prin organism, contribuind la o mai bună oxigenare generală atât în ​​creier, cât și în sânge. Rezultatul la cei mici este o respirație mai curată și plămâni în care va fi mai dificil pentru mucus să se stabilească, astfel încât șansele de infecții respiratorii sunt reduse.

  • Piscina stimulează imunitatea și respinge răcelile

În zilele noastre, când stresul face parte din viața noastră de zi cu zi, chiar și cei mici suferă. Stresul este unul dintre factorii care afectează cel mai mult capacitatea sistemului imunitar, astfel încât piscina este o tehnică terapeutică excelentă. Relaxarea corpului și a minții va fi mai activă, protejându-i împotriva virușilor sau bacteriilor.

Practicarea sportului într-un mediu acvatic pe tot parcursul anului reduce semnificativ șansele copilului de a suferi o leziune articulară sau musculară, ca și în cazul altor tipuri de activități fizice. În cazul copiilor, contribuie, de asemenea, la creșterea optimă a oaselor și a grupurilor musculare.

Aqua Bebe – cursuri de inot pentru copii sau bebelusi

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independent inainte de a putea merge singur.

Unde se tin cursurile de inot Aqua Bebe pentru copii ?

Atat bebelusii cat si copiii pana in 3 ani trebuiesc invatati sa inoate intr-un bazin special creat pentru acestia, unde apa este tratata special, fara clor. Apa trebuie monitorizata de catre un sistem digital de tratare a apei. Va recomandam urmatoarele locatii in Bucuresti:

Rating:
5/5

Acvatic Bebe are in componenta echipei instructori pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

Rating:
5/5

Acvatic Bebe are in componenta echipei instructori pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

Aqua Bebe la Acvatic Bebe Club

– Str. Delea Noua nr 15, sector 3 Bucuresti

Situat central, la 5 minute de condus de Piata Unirii, clubul ofera un mediu sigur si sanatos pentru bebelusi , (incepand de la 4 luni) si copii pana la 6 ani, care au astfel ocazia sa invete despre siguranta acvatica si procedeele de inot, sa faca sarituri si scufundari intr-un bazin cu apa la temperatura de 32 de grade, fara clor .

Acvatic Bebe Club

Clubul ofera lectii cu instructor individual, cu un numar de maxim 3 copii pe sedinta, astfel incat sedintele de educatie acvatica sa se realizeze tinand cont de starea fizica si ritmul de evolutie a fiecarui copil.

Afla mai multe detalii despre Acvatic Bebe Club

Inscriere la cursurile de  inot pentru bebelusi:

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Obiectivele orelor de Aqua Bebe
  • Aclimatizarea si adaptarea bebelusului la mediul acvatic

  • Stimularea reflexelor primare si transformarea acestora in automatisme

  • Stimularea miscarii membrelor inferioare si superioare

  • Adaptarea bebelusului la pozitiile ventrale, verticale si dorsale in mediul acvatic

  • Intarirea sistemului imunitar.

La ce varsta poate merge bebelusul la cursurile de inot ?

In general, puteti aduce bebelusul la inot incepand de la varsta de trei luni.

Inotul si cursurile de Aqua Bebe sunt sigure pentru bebelusi ?

Absolut. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, bebelusului i se activeaza reflexul de scufundare. Aceeasi tip de reactie se produce atunci cand inghitim – epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel ca sa nu poata intra apa.

Acesta este motivul pentru care vedeti adesea imagini cu bebelusii inotand pe sub apa cu gura deschisa ! Reflexul dureaza pana la aproximativ 18 luni, deci, incepand de pe la 16 luni, copiii mici si cei mai mari sunt invatati sa inoate in alt mod decat bebelusii.

De ce este bun inotul pentru bebelusi?

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independent inainte de a putea merge singur.

Apa le sustine greutatea, iar ei sunt liberi sa-si miste picioarele si mainile asa cum doresc. Si adora sa faca asta! Este si o experienta grozava pentru parinti in timpul careia pot intari relatia cu copilul.

Obiectivele orelor de Aqua Bebe

– Aclimatizarea si adaptarea bebelusului la mediul acvatic
– Stimularea reflexelor primare si transformarea acestora in automatisme
– Stimularea miscarii membrelor inferioare si superioare
– Adaptarea bebelusului la pozitiile ventrale, verticale si dorsale in mediul acvatic
– Intarirea sistemului imunitar

La ce varsta puteti aduce bebelusul la inot ?

In general, puteti aduce bebelusul la inot incepand cu varsta de 1 an in functie de bazinul ales.

Inotul si cursurile de inot pentru bebelusi sunt sigure ?

Desigur. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, acestuia i se activeaza reflexul de scufundare. Acelasi tip de reflex se produce atunci cand inghitim (epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel apa nu poate intra).

Acesta este motivul pentru care adesea vedeti imagini cu bebelusi inotand pe sub apa cu gura deschisa. De aceea copii mici si cei mari sunt invatati sa inoate in moduri diferite.

Ce echipament trebuie sa aveti la Aqua Bebe?

Pentru bebelusii si copii sub 3 ani aveti nevoie de pampers pentru apa si slip/costum de baie .

Daca situatia o cere, unul din parinti trebuie sa fie pregatit pentru a intra in bazin cu bebelusul. Noi vrem ca bebelusul sa fie calm si receptiv fata de instructor, de aceea in unele cazuri, prezenta unui parinte langa bebelus induce acestuia starea de liniste si confort. Unul din parinti trebuie sa fie pregatit la fiecare sedinta cu:

– Costum de inot
– Casca de inot
– Ochelari de inot
– Prosop
– Papuci

Parintii pot avea acces in spatiul special pentru a putea asista de aproape la cursurile bebelusului.