Sari la conținut
Cursuri inot copii » Cursuri inot » Blog » Aqua Bebe si cursuri inot Bebelusi iarna

Aqua Bebe si cursuri inot Bebelusi iarna

Cursuri inot copii

Aqua Bebe
De ce să alegi înotul pentru bebeluși in timpul iernii?

Un curs de înot pentru bebeluși este o modalitate excelentă de a-ți introduce copilul în lumea acvatică și de a beneficia de avantajele înotului. De asemenea, îi va învăța cum să înoate și să fie în siguranță în apă.

Beneficiul înotului de la o vârstă fragedă este că îi învață pe bebeluși să plutească și să se scufunde cu capul sub apă fără să se panicheze, precum și să-i învețe tehnici legate de plutire și echilibru. Înotul este, de asemenea, cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, cum ar fi reducerea stresului, a depresiei și a anxietății și pentru a ajuta la pierderea în greutate. De asemenea, are beneficii fizice, cum ar fi întărirea mușchilor picioarelor, îmbunătățirea coordonării în mușchii brațelor și spatelui, precum și dezvoltarea capacității pulmonare.

Cursurile de înot pentru bebeluși sunt o oportunitate pe timpul iernii

Este important să folosiți cursurile de înot ca pe o oportunitate de a învăța bebelușii despre siguranța apei și nu numai cum să iasă din apă în caz de urgență, ci și cum să rămână în siguranță în jurul piscinei/mării.

Înotul pentru bebeluși îi poate ajuta să-și crească siguranța în baie, oferindu-vă posibilitatea de a vă bucura la maxim de băile zilnice. Este foarte important să îi introduceți în mediul acvatic, astfel încât să câștige încredere. Învățându-l să plutească și să se întoarcă pe spate este foarte important atât pentru copil, cât și pentru părinți. Automatizarea acestor mișcări face ca bebelusul sa se simtă în siguranță în apă și la fel și părinții.

Joaca în apă vine la pachet cu numeroase beneficii

Prin jocuri și într-un mediu de plăcere, înotul la o vârstă atât de fragedă aduce beneficii foarte importante, în principal datorită unor elemente, cum ar fi apa, mișcarea și căldura. Copilul care nu merge încă găsește în apă posibilitatea de a se mișca cu o mai mare libertate. La această vârstă, ei încep să aibă noțiuni de deplasare și distanță, iar înotul le oferă o mai mare coordonare motorie, îmbunătățirea tonusului muscular, care ajută la menținerea echilibrului, dar, de asemenea, ajută bebelușii să își coordoneze mai bine membrele.

Întărirea plămânilor cu ajutorul înotului

Inima și plămânii sunt, de asemenea, întăriți prin respirație. Rețineți că IQ-ul bebelușilor care înainte de 2 ani practică această disciplină, dezvoltă o percepție mai mare a lumii din jurul lor cu ceea ce învață la cursuri, adică să fie mai creativi și, mai presus de toate, observatori. Apa stimulează capacitatea copilului de a se juca și acest lucru va avea, fără îndoială, un impact asupra învățării viitoare.

Cursurile de înot pentru bebeluși consolidează relația cu părinții

Un alt motiv pentru care copilul ar trebui să practice înotul la o vârstă atât de fragedă este că acest sport îmbunătățește foarte mult relația afectivă și de cunoaștere dintre copil și părinți, deoarece împărtășesc cu ei multe situații. Copilul poate dezvolta o legătură foarte puternică cu părinții.

Să te bucuri cu micuțul tău în apă este o experiență de neuitat, care îți va aduce surprize plăcute (descoperi ce abilități excelente are bebelușul) și multă dragoste.

Aqua Bebe – cursuri de inot pentru copii sau bebelusi

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independent inainte de a putea merge singur.

Unde se tin cursurile de inot Aqua Bebe pentru copii ?

Atat bebelusii cat si copiii pana in 3 ani trebuiesc invatati sa inoate intr-un bazin special creat pentru acestia, unde apa este tratata special, fara clor. Apa trebuie monitorizata de catre un sistem digital de tratare a apei. Va recomandam urmatoarele locatii in Bucuresti:

Rating:
5/5

Acvatic Bebe are in componenta echipei instructori pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

Rating:
5/5

Acvatic Bebe are in componenta echipei instructori pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

Aqua Bebe la Acvatic Bebe Club

– Str. Delea Noua nr 15, sector 3 Bucuresti

Situat central, la 5 minute de condus de Piata Unirii, clubul ofera un mediu sigur si sanatos pentru bebelusi , (incepand de la 4 luni) si copii pana la 6 ani, care au astfel ocazia sa invete despre siguranta acvatica si procedeele de inot, sa faca sarituri si scufundari intr-un bazin cu apa la temperatura de 32 de grade, fara clor .

Acvatic Bebe Club

Clubul ofera lectii cu instructor individual, cu un numar de maxim 3 copii pe sedinta, astfel incat sedintele de educatie acvatica sa se realizeze tinand cont de starea fizica si ritmul de evolutie a fiecarui copil.

Afla mai multe detalii despre Acvatic Bebe Club

Inscriere la cursurile de  inot pentru bebelusi:

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Obiectivele orelor de Aqua Bebe
  • Aclimatizarea si adaptarea bebelusului la mediul acvatic

  • Stimularea reflexelor primare si transformarea acestora in automatisme

  • Stimularea miscarii membrelor inferioare si superioare

  • Adaptarea bebelusului la pozitiile ventrale, verticale si dorsale in mediul acvatic

  • Intarirea sistemului imunitar.

La ce varsta poate merge bebelusul la cursurile de inot ?

In general, puteti aduce bebelusul la inot incepand de la varsta de trei luni.

Inotul si cursurile de Aqua Bebe sunt sigure pentru bebelusi ?

Absolut. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, bebelusului i se activeaza reflexul de scufundare. Aceeasi tip de reactie se produce atunci cand inghitim – epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel ca sa nu poata intra apa.

Acesta este motivul pentru care vedeti adesea imagini cu bebelusii inotand pe sub apa cu gura deschisa ! Reflexul dureaza pana la aproximativ 18 luni, deci, incepand de pe la 16 luni, copiii mici si cei mai mari sunt invatati sa inoate in alt mod decat bebelusii.

De ce este bun inotul pentru bebelusi?

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independent inainte de a putea merge singur.

Apa le sustine greutatea, iar ei sunt liberi sa-si miste picioarele si mainile asa cum doresc. Si adora sa faca asta! Este si o experienta grozava pentru parinti in timpul careia pot intari relatia cu copilul.

Obiectivele orelor de Aqua Bebe

– Aclimatizarea si adaptarea bebelusului la mediul acvatic
– Stimularea reflexelor primare si transformarea acestora in automatisme
– Stimularea miscarii membrelor inferioare si superioare
– Adaptarea bebelusului la pozitiile ventrale, verticale si dorsale in mediul acvatic
– Intarirea sistemului imunitar

La ce varsta puteti aduce bebelusul la inot ?

In general, puteti aduce bebelusul la inot incepand cu varsta de 1 an in functie de bazinul ales.

Inotul si cursurile de inot pentru bebelusi sunt sigure ?

Desigur. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, acestuia i se activeaza reflexul de scufundare. Acelasi tip de reflex se produce atunci cand inghitim (epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel apa nu poate intra).

Acesta este motivul pentru care adesea vedeti imagini cu bebelusi inotand pe sub apa cu gura deschisa. De aceea copii mici si cei mari sunt invatati sa inoate in moduri diferite.

Ce echipament trebuie sa aveti la Aqua Bebe?

Pentru bebelusii si copii sub 3 ani aveti nevoie de pampers pentru apa si slip/costum de baie .

Daca situatia o cere, unul din parinti trebuie sa fie pregatit pentru a intra in bazin cu bebelusul. Noi vrem ca bebelusul sa fie calm si receptiv fata de instructor, de aceea in unele cazuri, prezenta unui parinte langa bebelus induce acestuia starea de liniste si confort. Unul din parinti trebuie sa fie pregatit la fiecare sedinta cu:

– Costum de inot
– Casca de inot
– Ochelari de inot
– Prosop
– Papuci

Parintii pot avea acces in spatiul special pentru a putea asista de aproape la cursurile bebelusului.