Sari la conținut
Cursuri inot copii » Cursuri inot » Blog » Au inceput cursurile de inot in bazinul scolii nr.190

Au inceput cursurile de inot in bazinul scolii nr.190

Unul dintre cele mai moderne complexuri educaţional-sportive din Capitală, o grădiniţă nouă, cu un bazin de înot semiolimpic, cu pistă de atletism şi cu terenuri de sport complet  la Şcoala Gimnazială Nr. 190, din Sectorul 4.

Cursurile de inot din sectorul 4 au inceput pe 15 septembrie 2021 intr-unul dintre cele mai moderne complexuri educaţional-sportive din Capitală.

Cu o grădiniţă nouă, construită de la zero, cu un bazin de înot semiolimpic, cu pistă de atletism şi cu terenuri de sport complet refăcute, Şcoala Gimnazială Nr. 190 din Sectorul 4 i-a primit la deschiderea anului scolar pe cei peste 2.000 de elevi în cele mai moderne şi sigure condiţii de studiu.

Totodată, de bază sportivă vor beneficia toţi copiii înscrişi la şcolile şi liceele din Sectorul 4. Aceştia vor avea acces gratuit la cel mai nou bazin de înot semiolimpic din Capitală, ce a fost dat în funcţiune luni, în prezenţa primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Ministrul a mers la complexul educaţional-sportiv împreună de noul fenomen al sportului românesc, înotătorul David Popovici, multiplu campion european la juniori şi deţinător al locului IV la recenta ediţie a Jocurilor Olimpice de la Tokio, la numai 16 ani.

„Încheiem o investiţie importantă în infrastructura şcolară din Sectorul 4. Avem aici, la Şcoala Gimnazială Nr. 190, o grădiniţă nou-nouţă, şcoala modernizată şi autorizată ISU, terenuri de sport, pistă de atletism şi nu în ultimul rând, un bazin de înot semiolimpic, singurul din Bucureşti omologat. Dovedim în acest fel ca se poate să punem la dispoziţia copiilor toate facilităţile necesare pentru performanţă. Atât educaţională, cât şi sportivă, aşa cum a punctat şi fenomenul înotului mondial, campionul David Popovici, care împreună cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu, a vizitat acest complex educaţional-sportiv. Evident ca vom continua astfel de investiţii, mai ales după ce vom avea aprobat PNRR-ul la nivel naţional”,

„Ne-am bucurat să fim aici prezenţi, pentru că aveţi un lucru unic în Bucureşti: singurul bazin semiolimpic omologat de 25 de metri, cu şase culoare. Mai sunt încă două bazine de înot în şcolile din Bucureşti, dar nu sunt omologate. De asemenea, grădiniţa este un model de succes pentru Şcoala 190. Cei 2.200 de elevi ai acestei şcoli, alături de cei 120 de profesori, demonstrează atractivitatea acestei şcoli.(…)Avem nevoie de cooperare cu autorităţile locale pentru extinderea infrastructurii, în aşa fel încât la Şcoala Nr 190 să se poată înfiinţa, pe lângă clasele de atletism, şi o clasă de înot pentru că aveţi singurul bazin semiolimpic omologat din Capitală

Bazinul de inot din Berceni a fost vizitat, luni, de un alt nume mare al sportului românesc. Multiplă campionă olimpică, mondială şi europeană la altletism, Gabriela Szabo, a fost prezentă la deschiderea noului an şcolar la Şcoala Gimnazială Nr. 165, unde au fost înfiinţate clase cu profil sportiv.