Sari la conținut
Cursuri inot copii » Cursuri inot » Blog » Inotul, un sport potrivit pentru copiii mici

Inotul, un sport potrivit pentru copiii mici

Cursuri inot copii in bazin special

Cel mai potrivit sport pentru copii

Atunci cand va ganditi sa inscrieti copilul la un sport, luati in calcul cat este de pregatit copilul, emotional si fizic. Un inceput prea timpuriu poate deveni frustrant si pentru copil si pentru dumneavoastra si poate indeparta copilul definitiv de sport. Desi exista programe sportive create pentru prescolari, abia pe la 6-7 ani majoritatea copiilor dezvolta nivelul potrivit de aptitudini fizice si de atentie necesare pentru a asculta indicatiile si a invata regulile unui joc. Sportul poate fi amuzant pentru copiii foarte mici si cei de gradinita, dar ar trebui sa nu fie axat pe competitie, ci pe a avea mai multe oportunitati amuzante de a fi activ.

Cursuri inot copii in bazin special

Practicarea unui sport in mod organizat poate face bine copilului in mai multe moduri. De la fotbal la scrima sau inot, sporturile ofera copiilor sanse de a dobandi si perfectiona aptitudini, de a lucra cu alti copii si cu antrenorii si de a lua parte la competitii intr-un mediu sigur. Sportul il ajuta in procesul de crestere si ii dezvolta spiritul sportiv de competitie si disciplina.

Inotul este sportul cel mai recomandat de medici pentru copii. Explicatiile sunt simple: in afara beneficiilor pentru dezvoltarea fizica si psihica (pe care le vom prezenta mai jos), apa este un mediu sigur pentru copii si este mediul care le ofera cea mai mare libertate de miscare. Acest lucru se datoreaza faptului ca apa sustine greutatea copilului, reducand astfel orice risc de accidentare.

Cercetatorii au constatat de-a lungul anilor ca cei mai multi copii care au practicat de mici inotul au o imunitate crescuta a organismului si o capacitate de concentrare mult mai mare decat a altor copii.

Ce trebuie sa stie parintii inainte de a-si inscrie copiii la inot?

Multi parinti considera ca isi pot invata singuri copilul sa inoate. Sigur ca este posibil sa il invete sa pluteasca si sa inainteze in apa. Dar facand acest lucru va “taia”, din start, sansele copilului sau de a face parte dintr-o echipa, de a socializa, de a-si insusi tehnica procedeelor de inot, de a ajunge vreodata in sportul de performanta, de a “se antrena” psihic pentru foarte multe provocari pe care le poate intalni in viata.

Sa nu uitam ca la inot copilul isi dezvolta capacitatea de a-si fixa obiective, de a munci cu perseverenta si rabdare pentru a si le indeplini, dezvolta fairplay-ul, spiritul de echipa, invata sa se descurce intr-o atmosfera concurentiala.

Mai mult decat atat, parintele poate alege metode care uneori nu dau cele mai bune rezultate sau ii poate forma copilului miscari si deprinderi gresite, care uneori sunt foarte greu de corectat si de inlocuit cu cele corecte.

Solutia cea mai buna ramane alegerea unui profesor acreditat, cu experienta si dorinta sufleteasca de a lucra cu copiii mici. Inotul se invata prin joaca la varste foarte mici, prin dezvoltarea placerii de a fi in apa, prin nerabdarea celor mici de a-si revedea antrenorul-prieten, prin diversificarea lectiilor, alternarea jocurilor si jucariilor, determinand astfel copiii sa progreseze fara greutate, inlocuind treptat joaca cu invatarea, alternand momentele de concentrare cu cele de relaxare.

Mai multe detalii despre cursurile de Aqua Bebe si beneficiile acestora gasiti in urmatoarele pagini:

Clubul de inot Acvatic Bebe Club:

In cadrul clubului veti gasi  o atmosfera calda, placuta, dar dinamica si stimulativa pentru cei mici. Clubul ofera lectii doar cu instructor individual, cu un numar de maxim 3 copii pe sedinta, astfel incat sedintele de educatie acvatica sa se realizeze tinand cont de starea fizica si ritmul de evolutie a fiecarui copil. Mai multe informatii despre metoda ABC pot fi gasite aici: https://acvaticbebeclub.ro/metoda-abc

Localizarea bazinului de inot pentru bebelusi:

Cursurile de inot si Aqua Bebe se desfasoara pe: Str. Delea Noua nr 15, in sector 3 Bucuresti.

Inscrie-te sau solicita informatii prin formular

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Afla mai multe detalii despre cursurile Aqua Bebe