Sari la conținut
Cursuri inot copii » Cursuri inot » Blog » Cum ajută cursurile de înot dezvoltarea bebelușului in perioada iernii?

Cum ajută cursurile de înot dezvoltarea bebelușului in perioada iernii?

Cursuri inot Bebelusi

Aqua Bebe
Cum ajută cursurile de înot dezvoltarea bebelușului iarna?

Înotul este un sport complet, adică implică toate grupele musculare. La copii și abebelusi, acest exercițiu, efectuat în mod regulat, generează o serie de beneficii. Mediul acvatic este cel mai complet spațiu fizic pentru dezvoltarea abilităților fizice, psihice și neurologice, iar înotul poate fi practicat încă din primele luni de viață. Pentru bebeluși, beneficiile sunt numeroase, astfel înotul le îmbunătățește abilitățile cardiorespiratorii, promovează alinierea posturală și coordonarea musculară, dezvoltând capacitățile senzoriale și psihomotorii.

Dezvoltarea fizică cu ajutorul cursurilor de înot pe timpul iernii

Bebelușii care înoată si pe timpul iernii își dezvoltă mai bine echilibrul, mobilitatea și tehnica de prindere, în comparație cu cei care nu îl practică. Înotătorii activi au o densitate mai mare și o conexiune celulară în cerebel, ceea ce reprezintă un avantaj față de echilibru, stabilitate posturală și locomoție. Bebelușii înregistrează progrese considerabile în mișcările necesare pentru a se întoarce la 180°. În plus, flotabilitatea ajută la dezvoltarea motorie a copilului.

Beneficii fizice pe care le pot avea bebelusii in perioada receꓽ

 • Îmbunătățește coordonarea, echilibrul și cunoașterea spațiului.

 • Benefic pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătățește rezistența copilului.

 • Se obține creșterea forței datorită exercițiilor musculare, favorizându-se dezvoltarea timpurie a abilităților psihomotorii, cum ar fi mersul pe jos.

 • Exercițiile blânde, combinate cu apă la o temperatură plăcută, relaxează copilul și stimulează apetitul, îl face să mănânce și să doarmă mai bine. Prin urmare, le va îmbunătăți caracterul și comportamentul.

 • Extinde capacitatea sistemului respirator și reglarea corespunzătoare circulației sângelui.

Dezvoltarea psihologică a bebelusului

Acest sport îmbunătățește dezvoltarea neurologică, iar copiii experimentează o mare stimulare  în dezvoltarea lor neurologică. Astfel, experiența tactilă și interacțiunea în apă sunt foarte importante pentru sănătatea psihică. Copilul se simte în siguranță în apă, iar acest fapt îi întărește încrederea în forțele proprii, virtutea fiindu-i benefică pentru tot restul vieții. Înotul le crește copiilor sentimentul de independență, iar dacă bebelușul încă nu pășește, înotul îi va conduce să se miște mai mult, iar acest lucru îl poate determina să facă mai repede primii pași.

A ști să înoți este, de asemenea, o măsură de siguranță și nu trebuie să uităm că există un procent mare de accidente de înec care implică copii. De asemenea, înotul stimulează nu doar încrederea în sine, ci îmbunătățește și comunicarea cu ceilalți, astfel încât copiii vor fi mai sociabili.

Dezvoltarea socială

Practicarea acestui sport vine cu o serie de beneficii și pentru dezvoltarea abilităților sociale. Astfel, copilul va începe să socializeze fără rețineri.

Alte beneficii socialeꓽ

 • Lărgește orizontul de jocuri comune.

 • Activează distracția și spiritul de joc.

 • Întărește legăturile de afecțiune cu rudele sale.

 • Introduce comportamente de auto-îngrijire, iar copilul va depinde obiceiuri absolut esențiale.

 • Înotul îi va ajuta să relaționeze mai bine și să împărtășească activitățile cu alte persoane.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că cei care au fost învățați să înoate până la vârsta de 5 ani, au un IQ mai mare. În plus, mișcarea în apă întărește mușchii mai repede decât jocul pe podea, deoarece înotul activează mai multe grupe de mușchi.

Înotul generează beneficii uriașe pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor, nu doar din punct de vedere fizic, ci și psihic, social. Prin urmare, cursurile de înot sunt activități care contribuie la o creștere sănătoasă. 

Aqua Bebe – cursuri de inot pentru copii sau bebelusi

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independent inainte de a putea merge singur.

Unde se tin cursurile de inot Aqua Bebe pentru copii ?

Atat bebelusii cat si copiii pana in 3 ani trebuiesc invatati sa inoate intr-un bazin special creat pentru acestia, unde apa este tratata special, fara clor. Apa trebuie monitorizata de catre un sistem digital de tratare a apei. Va recomandam urmatoarele locatii in Bucuresti:

Rating:
5/5

Acvatic Bebe are in componenta echipei instructori pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

Rating:
5/5

Acvatic Bebe are in componenta echipei instructori pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

Aqua Bebe la Acvatic Bebe Club

– Str. Delea Noua nr 15, sector 3 Bucuresti

Situat central, la 5 minute de condus de Piata Unirii, clubul ofera un mediu sigur si sanatos pentru bebelusi , (incepand de la 4 luni) si copii pana la 6 ani, care au astfel ocazia sa invete despre siguranta acvatica si procedeele de inot, sa faca sarituri si scufundari intr-un bazin cu apa la temperatura de 32 de grade, fara clor .

Acvatic Bebe Club

Clubul ofera lectii cu instructor individual, cu un numar de maxim 3 copii pe sedinta, astfel incat sedintele de educatie acvatica sa se realizeze tinand cont de starea fizica si ritmul de evolutie a fiecarui copil.

Afla mai multe detalii despre Acvatic Bebe Club

Inscriere la cursurile de  inot pentru bebelusi:

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Obiectivele orelor de Aqua Bebe
 • Aclimatizarea si adaptarea bebelusului la mediul acvatic

 • Stimularea reflexelor primare si transformarea acestora in automatisme

 • Stimularea miscarii membrelor inferioare si superioare

 • Adaptarea bebelusului la pozitiile ventrale, verticale si dorsale in mediul acvatic

 • Intarirea sistemului imunitar.

La ce varsta poate merge bebelusul la cursurile de inot ?

In general, puteti aduce bebelusul la inot incepand de la varsta de trei luni.

Inotul si cursurile de Aqua Bebe sunt sigure pentru bebelusi ?

Absolut. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, bebelusului i se activeaza reflexul de scufundare. Aceeasi tip de reactie se produce atunci cand inghitim – epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel ca sa nu poata intra apa.

Acesta este motivul pentru care vedeti adesea imagini cu bebelusii inotand pe sub apa cu gura deschisa ! Reflexul dureaza pana la aproximativ 18 luni, deci, incepand de pe la 16 luni, copiii mici si cei mai mari sunt invatati sa inoate in alt mod decat bebelusii.

De ce este bun inotul pentru bebelusi?

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independent inainte de a putea merge singur.

Apa le sustine greutatea, iar ei sunt liberi sa-si miste picioarele si mainile asa cum doresc. Si adora sa faca asta! Este si o experienta grozava pentru parinti in timpul careia pot intari relatia cu copilul.

Obiectivele orelor de Aqua Bebe

– Aclimatizarea si adaptarea bebelusului la mediul acvatic
– Stimularea reflexelor primare si transformarea acestora in automatisme
– Stimularea miscarii membrelor inferioare si superioare
– Adaptarea bebelusului la pozitiile ventrale, verticale si dorsale in mediul acvatic
– Intarirea sistemului imunitar

La ce varsta puteti aduce bebelusul la inot ?

In general, puteti aduce bebelusul la inot incepand cu varsta de 1 an in functie de bazinul ales.

Inotul si cursurile de inot pentru bebelusi sunt sigure ?

Desigur. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, acestuia i se activeaza reflexul de scufundare. Acelasi tip de reflex se produce atunci cand inghitim (epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel apa nu poate intra).

Acesta este motivul pentru care adesea vedeti imagini cu bebelusi inotand pe sub apa cu gura deschisa. De aceea copii mici si cei mari sunt invatati sa inoate in moduri diferite.

Ce echipament trebuie sa aveti la Aqua Bebe?

Pentru bebelusii si copii sub 3 ani aveti nevoie de pampers pentru apa si slip/costum de baie .

Daca situatia o cere, unul din parinti trebuie sa fie pregatit pentru a intra in bazin cu bebelusul. Noi vrem ca bebelusul sa fie calm si receptiv fata de instructor, de aceea in unele cazuri, prezenta unui parinte langa bebelus induce acestuia starea de liniste si confort. Unul din parinti trebuie sa fie pregatit la fiecare sedinta cu:

– Costum de inot
– Casca de inot
– Ochelari de inot
– Prosop
– Papuci

Parintii pot avea acces in spatiul special pentru a putea asista de aproape la cursurile bebelusului.