Sari la conținut
Cursuri inot copii » Cursuri inot » Blog » Cum explicam înotul? Ce inseamna inotul?

Cum explicam înotul? Ce inseamna inotul?

Unde facem cursuri inot

Ce inseamna înotul?

Înotul, în recreere și sport, propulsia corpului prin apă prin mișcări combinate ale brațelor și picioarelor și flotația naturală a corpului. Înotul ca exercițiu este popular ca dezvoltator general al corpului și este deosebit de util în terapie și ca exercițiu pentru persoanele cu handicap fizic.

Care este importanța înotului?
Beneficiile pentru sănătate ale înotului

Înotul este un antrenament excelent, deoarece trebuie să vă mișcați întregul corp împotriva rezistenței apei. Înotul este o activitate generală bună, deoarece vă menține ritmul cardiac ridicat, dar vă îndepărtează o parte din stresul de impact de pe corp. construiește rezistența, forța musculară și capacitatea cardiovasculară.

Unde facem cursuri inot

Ce este interesant la înot?

Înotul a fost un sport olimpic din 1896, dar abia în 1912 femeile au început să participe la acest sport competițional, la Jocurile Olimpice. Nu numai că înotul arde calorii, ci îmbunătățește flexibilitatea, vă întărește inima și plămânii și vă întărește toți mușchii majori. De asemenea, ajută la bunăstarea mentală!

Înotul este mai bun decât antrenamentul la sala de sport?

În funcție de obiectivele tale, înotul te poate ajuta să slăbești, dar te poate ajuta și la tonifiere, ajutându-te să arăți bine și să te simți bine. Înotul este, de asemenea, minunat pentru cei care au probleme articulare și musculare, deoarece nu suportă sarcina, ceea ce îl face o opțiune mai benefică în comparație cu utilizarea sălii de sport.