Sari la conținut
Cursuri inot copii » Cursuri inot » Blog » Cursuri de inot in bazinul Olimpia

Cursuri de inot in bazinul Olimpia

La bazinul Olimpia clubul LCD lucreaza doar cu copiii. La inceputul cursului de inot, acestora le este teama de apa, pe parcursul orelor de inot, ei ajung sa isi invinga teama de apa si sa invete sa inoate. Clubul LCD primeste copiii la cursurile de inot de la varsta de 3 ani, in ore individuale si de la varsta de 5 ani, in orele de grup. Cursurile de inot reprezinta o buna optiune pentru copii de a se dezvolta armonios.

De la primele sedinte clubul are ca obiectiv principal acomodarea copilului cu apa. Prin diverse jocuri acestia invata respiratia, cum sa dea din picioare si din brate. Este cunoscut faptul, ca inotul practicat de la varste fragede prezinta multe beneficii, printre care se regasesc

– o dezvoltare aromoniasa;
– cresterea capacitatii pulmonare;
– o mult mai buna oxigenare a creierului;
– imunitatea lor creste (racesc mult mai rar);
– creste increderea in sine;
– isi consuma energia intr-un mod constructiv;
– socializeaza mult mai usor.

Inotul este chiar recomandat de catre medici pentru cei care au probleme cu greutatea, cu coloana, femeilor insarcinate sau celor care au avut operatii si urmeaza o perioada de recuperare. Inotul este recomandat tuturor persoanelor, indiferent de varsta. Este singurul sport care dezvolta toate grupele musculare si nu solicita articulatiile.

Bazinul Olimpia are 25 de metri lungime, este un bazin de inot semi-olimpic si are 7 culoare, late de 2,6 metri. Adancimea minima este de 2,46 metri, iar cea maxima de 3,46 metri.

Cursurile de inot la Olimpia se desfasoara intr-un bazin de inot dotat cu o instalatie automata de recirculare a apei si monitorizare permanenta a concentratiei de clor din apa.  Acesta este prevazut cu urmatoarele:

– o tribuna de unde parintii pot urmari ce se intampla in timpul orelor;

– doua vestiare, unul pentru barbati si unul pentru femei. In vestiare exista dusuri si toalete.

– cabinet medical.