Sari la conținut
Cursuri inot copii » Cursuri inot » Blog » Noutati » Despre inot

Despre inot

Înotul este o mișcare de deplasare a oamenilor prin apă, fără niciun fel de ajutor. Tipurile sau stilurile de înot sunt craul, bras, fluture sau spate, dar și anumite derivate ale acestora, de exemplu bras lung, spate dublu etc.

Grupele musculare solicitate la cursurile de inot

Inotul este sportul care foloseste aproape toti muschii din corp, insa exista 5 grupe musculare care pot ajuta inotatorul sa obtina performantele dorite. Marele dorsal Marele dorsal este un muschi aflat la mijlocul spatelui. Pentru a-l identifica, tot ce trebuie sa faci este sa iti impingi mainile in fata corpului,… 

Cursuri inot copii

Recomandare: bazin de inot pentru bebelusi

Cele mai recomandate bazine de inot pentru bebelusi Bazinul de inot pentru bebelusi din Sectorul 1 este o optiune excelenta pentru parintii care isi doresc sa le ofere copiilor lor o experienta de inot speciala. Bazinul ofera un mediu sigur si linistit pentru copii si le ofera parintilor posibilitatea de… 

Sariturile in apa

Săriturile în apă reprezintă pentru cei care le privesc un spectacol încântător. Acrobaţiile aeriene reprezintă pentru executanţi o îmbinare perfectă a unor calităţi fizice de excepţie: viteză de execuţie, forţă musculară, coordonare, mobilitate, alături de curaj şi stăpânire de sine. Exerciţiile din gimnastică însoţesc permanent pregătirea săritorilor, iar atingerea măiestriei… 

Inotul sincron

Acest sport reprezintă o ramură a nataţiei, fiind asemănător gimnasticii ritmice moderne sau patinajului artistic; se deosebeşte de acestea doar prin mediul în care se desfăşoară. Poate fi numit şi balet acvatic. Calităţile celor care îl practică sunt multiple, sportivele trebuind să fie foarte bune înotătoare, gimnaste, cu calităţi fizice,… 

Regulamentul concursurilor de inot

Organizarea concursurilor de înot Regulamentul este specific fiecărei competiţii şi este redactat de către cel care îl organizează. Orice regulament trebuie să cuprindă următoarele prevederi: – scopul competiţiei; locul, data, ora desfăşurării şedinţei tehnice; – descrierea bazinului de concurs; denumirea organizatorului; cine are dreptul să participe (grupele de vârstă pe… 

Lectie de inot: Procedeul Fluture

Lectie de inot Tehnica procedeului Fluture În competiţiile oficiale, este cel mai nou procedeu. În anul 1935, s-a înotat fluture cu mişcarea de picioare bras. Primul înotător care a înotat în acest fel a fost americanul Jack Sieg. Procedeul nu a fost omologat. Fiind un procedeu obositor, a avut puţini… 

Lectie de inot: Procedeul Spate

Lectie de inot Tehnica procedeului Spate Procedeul de înot spate a fost introdus la J. Olimpice din anul 1900 de la Paris, pentru prima oară ca probă de concurs, înotându-se pe spate, cu mişcarea picioarelor ca la procedeul bras. Acest mod de a înota s-a menţinut şi la J. Olimpice… 

Lectie de inot: Procedeul Bras

Lectie de inot Tehnica procedeului Bras Acest procedeu de înot este cunoscut încă din antichitate. Mişcările lui apar pe fresce, obiecte de artă, iar pe un papirus egiptean s-au găsit urme din anul 3400 î.e.n. Probele de înot bras au fost introduse în programul J.O. în anul 1904, la Saint-Louis.… 

Lectie de inot: Procedeul Craul

Lectie de inot Tehnica procedeului Craul În terminologia Federaţiei Internaţionale de Nataţie (F.I.N.A.), este folosit pentru acest procedeu cuvântul „liber” în loc de „craul”, deoarece, la început, englezii numeau înot liber orice fel de mişcare care diferea de înotul bras. Se folosesc astăzi ambii termeni, fără a fi o greşeală.… 

Lectie de inot: respiratia la inot

Lectia de inot Respiraţia înotătorului În mod obişnuit, actul necesar al respiraţiei pulmonare este executat inconştient, fără intervenţia voinţei; mecanismul nervos al respiraţiei funcţionează în virtutea automatismelor înnăscute. Pentru a realiza coordonarea mişcărilor respiratorii cu mişcările specifice înotului, intervenţia voinţei este absolut necesară. Este vorba de deprinderea motrică, deci de… 

Lectie de inot: plutirea pe apa si alunecarea la cursurile de inot

Lectii de inot. Plutirea şi alunecarea la cursurile de inot Poziţia la înot este orizontală pe suprafaţa apei. Cele mai simple exerciţii de plutire sunt: pluta pe piept, pluta pe spate, pluta pe verticală. Plutirea pe piept: Corpul este în poziţie orizontală cu  faţa spre apă, braţele întinse înainte încadrează… 

Beneficiile copiilor care practica inotul

Copiii care practică înotul au o inimă mai puternică, hipertrofică, rezistentă, pentru a face faţă condiţiilor cerute de practicarea acestui sport, în sensul satisfacerii nevoii crescânde de oxigen. Capacitatea vitală atinge cifre de peste 5000 cm3, uneori 7000 cm3. Ventilaţia pulmonară şi elasticitatea toracică este crescută, cu valori între 10-16… 

Bazin inot - cursuri inot

Importanta inotului

Înotul se defineşte astfel: Arta de a armoniza funcţiile aparatului respirator cu mişcările combinate, pentru a da corpului propulsie şi un echilibru continuu într-un ritm anumit. Se deosebeşte total de celelalte discipline sportive, deoarece mişcările specifice acestui sport se execută într-un mediu deosebit – apa. Factorii naturali – apa, aerul,… 

Cursuri inot copii

Inotul pentru copii, cel mai sanatos sport

Pe lângă faptul că este distractiv, înotul este o modalitate excelentă de a vă menține în formă și de a vă face prieteni. Înotul este o activitate sănătoasă pe care o poți continua toată viața. Înotul este o activitate cu impact redus, care are multe beneficii pentru sănătatea fizică și… 

Unde facem cursuri inot

Cum explicam înotul? Ce inseamna inotul?

Ce inseamna înotul? Înotul, în recreere și sport, propulsia corpului prin apă prin mișcări combinate ale brațelor și picioarelor și flotația naturală a corpului. Înotul ca exercițiu este popular ca dezvoltator general al corpului și este deosebit de util în terapie și ca exercițiu pentru persoanele cu handicap fizic. Care…