Sari la conținut
Cursuri inot copii » Cursuri inot » Blog » Cursurile de înot pentru bebelusi sunt potrivite și în sezonul rece

Cursurile de înot pentru bebelusi sunt potrivite și în sezonul rece

Pentru bebelusi orele de inot pe timpul iernii ajuta la dezvoltarea si imbunatatirea sistemului imunitar, circulatiei sangelui, marirea numarului de celule implicate in raspunsul imun care vor fi la la nivelul faringelui. Bebelusii care fac inot si intra in contact cu un agent patogen, un virus, o bacterie vor lupta mult mai usor. Daca bebelusul dvs face orele de Aqua Bebe o sa lupte mult mai eficient impotriva acestor afectiuni frecvente pe perioada rece.

Înotul în acest sezon vă va ajuta să eliberați stresul zilnic, să vă mențineți în formă, să îmbunătățiți tehnica și totul fără a fi nevoie să recurgeți la alergare ca o alternativă pentru exercițiile aerobice. În plus, centrele care oferă cursuri de înot pun la dispoziție piscine cu apă încălzită, astfel încât să nu existe niciun disconfort sau pericol pentru sănătate.

Avantajele generale ale înotului în timpul iernii

Practicarea înotului în timpul iernii are mult mai multe avantaje pentru toate varstele, iar acestea includ și următoarele:

  • Continuitatea obiceiurilor și îmbunătățirea disciplinei

Cei care înoată în timpul iernii își mențin continuitatea și își sporesc abilitățile, deoarece practică în fiecare săptămână. Când se lasă de înot în timpul iernii, este mult mai greu pentru ei să se întoarcă și să reia lucrurile învățate.

  • Îmbunătățirea sistemului imunitar și a respirației

Faptul că iarna temperaturile sunt scăzute, acest lucru ajută la crearea rezistenței și la îmbunătățirea apărării organismului. Îmbunătățirea rezistenței sistemului imunitar va ajuta nu numai la protejarea împotriva bolilor ce pot apărea în timpul iernii, ci și pe tot parcursul anului. 

În general, înotul ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului respirator, deoarece pentru a înota este necesar să se mențină o respirație constantă și ritmică. Dar atunci când practicăm înotul iarna, abilitățile de respirație se îmbunătățesc semnificativ, deoarece corpul nostru trebuie să învețe să respire corect în ciuda temperaturilor scăzute. Dacă învățăm să respirăm ritmic chiar și în condiții de frig, va fi mai ușor să facem acest lucru sub acțiunea diferitelor valori termice.

Eliberarea stresului cotidian

Înotul în cea mai rece perioadă a anului este o activitate relaxantă, iar scufundarea într-o piscină încălzită, protejată de frigul de afară și înotul într-un ritm lent ne vor oferi un efect relaxant, ideal pentru a scăpa de stresul produs la locul de muncă. In cazul in care nu știați deja, atunci cand înotăm, reușim să eliberăm substanțe pe care le-am produs în exces în timpul zilei, cum ar fi cortizolul sau adrenalina.

Practicarea stilurilor de bază, cum ar fi cel fluture sau pe spate, ajută la eliberarea nodurilor de tensiune în zonele musculare cheie, cum ar fi spatele, gâtul sau umerii. În plus, înotul poate ajuta în cazul episoadelor de anxietate și depresie, deoarece acesta eliberează endorfine și alți hormoni care produc senzații plăcute și bunăstare.

Alternativă la alergarea în natură

Cea mai comună formă de exerciții aerobice pentru mulți sportivi este alergarea. Iarna poate fi mai dificil să ne punem încălțările de alergat, din cauza vremii nefavorabile. Ca atare, în sezonul rece, putem opta pentru practicarea înotului, deoarece este un sport care solicită mai multe grupe musculare, fără însă a exercita presiune pe articulații.

Înotul implică mai mulți mușchi, deci este sigur că ne va ajuta să ne menținem în formă și chiar să pierdem acele kilograme pe care le-am dobândit după ospățul de sărbători. Practicat iarna, înotul este o activitate ideală pentru a tonifica mușchii și a câștiga masă musculară în timp ce ardem din țesutul adipos. Din toate aceste motive amintite anterior, înotul este extrem de benefic indiferent de anotimp!

Aqua Bebe – cursuri de inot pentru copii sau bebelusi

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independent inainte de a putea merge singur.

Unde se tin cursurile de inot Aqua Bebe pentru copii ?

Atat bebelusii cat si copiii pana in 3 ani trebuiesc invatati sa inoate intr-un bazin special creat pentru acestia, unde apa este tratata special, fara clor. Apa trebuie monitorizata de catre un sistem digital de tratare a apei. Va recomandam urmatoarele locatii in Bucuresti:

Rating:
5/5

Acvatic Bebe are in componenta echipei instructori pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

Rating:
5/5

Acvatic Bebe are in componenta echipei instructori pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

Aqua Bebe la Acvatic Bebe Club

– Str. Delea Noua nr 15, sector 3 Bucuresti

Situat central, la 5 minute de condus de Piata Unirii, clubul ofera un mediu sigur si sanatos pentru bebelusi , (incepand de la 4 luni) si copii pana la 6 ani, care au astfel ocazia sa invete despre siguranta acvatica si procedeele de inot, sa faca sarituri si scufundari intr-un bazin cu apa la temperatura de 32 de grade, fara clor .

Acvatic Bebe Club

Clubul ofera lectii cu instructor individual, cu un numar de maxim 3 copii pe sedinta, astfel incat sedintele de educatie acvatica sa se realizeze tinand cont de starea fizica si ritmul de evolutie a fiecarui copil.

Afla mai multe detalii despre Acvatic Bebe Club

Inscriere la cursurile de  inot pentru bebelusi:

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Obiectivele orelor de Aqua Bebe
  • Aclimatizarea si adaptarea bebelusului la mediul acvatic

  • Stimularea reflexelor primare si transformarea acestora in automatisme

  • Stimularea miscarii membrelor inferioare si superioare

  • Adaptarea bebelusului la pozitiile ventrale, verticale si dorsale in mediul acvatic

  • Intarirea sistemului imunitar.

La ce varsta poate merge bebelusul la cursurile de inot ?

In general, puteti aduce bebelusul la inot incepand de la varsta de trei luni.

Inotul si cursurile de Aqua Bebe sunt sigure pentru bebelusi ?

Absolut. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, bebelusului i se activeaza reflexul de scufundare. Aceeasi tip de reactie se produce atunci cand inghitim – epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel ca sa nu poata intra apa.

Acesta este motivul pentru care vedeti adesea imagini cu bebelusii inotand pe sub apa cu gura deschisa ! Reflexul dureaza pana la aproximativ 18 luni, deci, incepand de pe la 16 luni, copiii mici si cei mai mari sunt invatati sa inoate in alt mod decat bebelusii.

De ce este bun inotul pentru bebelusi?

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independent inainte de a putea merge singur.

Apa le sustine greutatea, iar ei sunt liberi sa-si miste picioarele si mainile asa cum doresc. Si adora sa faca asta! Este si o experienta grozava pentru parinti in timpul careia pot intari relatia cu copilul.

Obiectivele orelor de Aqua Bebe

– Aclimatizarea si adaptarea bebelusului la mediul acvatic
– Stimularea reflexelor primare si transformarea acestora in automatisme
– Stimularea miscarii membrelor inferioare si superioare
– Adaptarea bebelusului la pozitiile ventrale, verticale si dorsale in mediul acvatic
– Intarirea sistemului imunitar

La ce varsta puteti aduce bebelusul la inot ?

In general, puteti aduce bebelusul la inot incepand cu varsta de 1 an in functie de bazinul ales.

Inotul si cursurile de inot pentru bebelusi sunt sigure ?

Desigur. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, acestuia i se activeaza reflexul de scufundare. Acelasi tip de reflex se produce atunci cand inghitim (epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel apa nu poate intra).

Acesta este motivul pentru care adesea vedeti imagini cu bebelusi inotand pe sub apa cu gura deschisa. De aceea copii mici si cei mari sunt invatati sa inoate in moduri diferite.

Ce echipament trebuie sa aveti la Aqua Bebe?

Pentru bebelusii si copii sub 3 ani aveti nevoie de pampers pentru apa si slip/costum de baie .

Daca situatia o cere, unul din parinti trebuie sa fie pregatit pentru a intra in bazin cu bebelusul. Noi vrem ca bebelusul sa fie calm si receptiv fata de instructor, de aceea in unele cazuri, prezenta unui parinte langa bebelus induce acestuia starea de liniste si confort. Unul din parinti trebuie sa fie pregatit la fiecare sedinta cu:

– Costum de inot
– Casca de inot
– Ochelari de inot
– Prosop
– Papuci

Parintii pot avea acces in spatiul special pentru a putea asista de aproape la cursurile bebelusului.