Sari la conținut
Cursuri inot copii » Cursuri inot » Blog » Cursuri inot copii vs cursuri inot Bebelusi

Cursuri inot copii vs cursuri inot Bebelusi

Cursuri inot Bebelusi

Cursuri de Înot pentru Copii vs. Cursuri de Înot pentru Bebeluși: O Comparatie Între Două Lumi Acvatice

Înotul este o abilitate vitală și o formă excelentă de exercițiu fizic pentru toate vârstele. În timp ce cursurile de înot pentru copii și bebeluși au un obiectiv comun – învățarea înotului și promovarea siguranței în apă – ele sunt fundamental diferite în abordare, structură și beneficii. Iată o explorare detaliată a acestor două lumi acvatice.

Vârsta și Dezvoltarea Fizică:

Cursurile de înot pentru copii sunt destinate, în general, copiilor cu vârste între 4 și 12 ani. La această vârstă, copiii au dezvoltat o coordonare motorie mai bună și pot înțelege instrucțiunile complexe. Cursurile se concentrează pe învățarea tehnicilor specifice de înot, cum ar fi crawlul, brasul și fluturele, și pe îmbunătățirea rezistenței și a vitezei.

Pe de altă parte, cursurile de înot pentru bebeluși sunt concepute pentru cei cu vârsta între 6 luni și 3 ani. Aceste cursuri se concentrează mai mult pe adaptarea la mediu și pe dezvoltarea confortului în apă. Bebelușii învață abilități de bază precum plutirea, scufundarea ușoară și mișcări simple de picioare și brațe.

Abordarea Pedagogică:

În cursurile pentru copii, antrenorii adoptă o abordare mai structurată, concentrându-se pe instruirea tehnică și pe îmbunătățirea continuă a abilităților de înot. Copiii participă la exerciții mai riguroase și pot începe să concureze în competiții amicale.

În contrast, cursurile pentru bebeluși sunt mult mai jucăușe și interactiv. Acestea implică mai mult cântecul și jocul, cu scopul de a face experiența plăcută și de a construi o legătură emoțională pozitivă cu apa.

Rolul Părinților:

La cursuri inot bebelusi, părinții sunt adesea parte integrantă din procesul de învățare, intrând în apă cu bebelușii lor. Acest lucru ajută la consolidarea legăturii dintre părinte și copil și oferă bebelușilor un sentiment de siguranță.

Pentru copii, părinții sunt mai mult observatori. Copiii învață să fie independenți în apă, dezvoltându-și încrederea și abilitățile sociale interacționând cu instructorii și colegii.

Beneficii Specifice:

Cursurile de înot pentru bebeluși oferă beneficii precum dezvoltarea timpurie a abilităților motorii, îmbunătățirea somnului și stimularea apetitului. De asemenea, promovează dezvoltarea cognitivă și emoțională.

Cursuri inot copii, pe de altă parte, contribuie la dezvoltarea forței, a rezistenței și a coordonării. Ele încurajează, de asemenea, disciplina, setarea obiectivelor și lucrul în echipă.

Deși cursurile de înot pentru copii și bebeluși împărtășesc scopul comun de a promova siguranța în apă și iubirea pentru înot, ele diferă semnificativ în abordarea lor. Fiecare vârstă vine cu propriile sale provocări și plăceri, iar cursurile sunt personalizate pentru a se potrivi dezvoltării și nevoilor fiecărei grupe de vârstă. Indiferent de vârstă, înotul este o activitate minunată care oferă beneficii pe termen lung pentru sănătatea fizică și mentală.

Aqua Bebe – cursuri de inot pentru copii sau bebelusi

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independent inainte de a putea merge singur.

Unde se tin cursurile de inot Aqua Bebe pentru copii ?

Atat bebelusii cat si copiii pana in 3 ani trebuiesc invatati sa inoate intr-un bazin special creat pentru acestia, unde apa este tratata special, fara clor. Apa trebuie monitorizata de catre un sistem digital de tratare a apei. Va recomandam urmatoarele locatii in Bucuresti:

Rating:
5/5

Acvatic Bebe are in componenta echipei instructori pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

Rating:
5/5

Acvatic Bebe are in componenta echipei instructori pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

Aqua Bebe la Acvatic Bebe Club

– Str. Delea Noua nr 15, sector 3 Bucuresti

Situat central, la 5 minute de condus de Piata Unirii, clubul ofera un mediu sigur si sanatos pentru bebelusi , (incepand de la 4 luni) si copii pana la 6 ani, care au astfel ocazia sa invete despre siguranta acvatica si procedeele de inot, sa faca sarituri si scufundari intr-un bazin cu apa la temperatura de 32 de grade, fara clor .

Acvatic Bebe Club

Clubul ofera lectii cu instructor individual, cu un numar de maxim 3 copii pe sedinta, astfel incat sedintele de educatie acvatica sa se realizeze tinand cont de starea fizica si ritmul de evolutie a fiecarui copil.

Afla mai multe detalii despre Acvatic Bebe Club

Inscriere la cursurile de  inot pentru bebelusi:

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Obiectivele orelor de Aqua Bebe
  • Aclimatizarea si adaptarea bebelusului la mediul acvatic

  • Stimularea reflexelor primare si transformarea acestora in automatisme

  • Stimularea miscarii membrelor inferioare si superioare

  • Adaptarea bebelusului la pozitiile ventrale, verticale si dorsale in mediul acvatic

  • Intarirea sistemului imunitar.

La ce varsta poate merge bebelusul la cursurile de inot ?

In general, puteti aduce bebelusul la inot incepand de la varsta de trei luni.

Inotul si cursurile de Aqua Bebe sunt sigure pentru bebelusi ?

Absolut. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, bebelusului i se activeaza reflexul de scufundare. Aceeasi tip de reactie se produce atunci cand inghitim – epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel ca sa nu poata intra apa.

Acesta este motivul pentru care vedeti adesea imagini cu bebelusii inotand pe sub apa cu gura deschisa ! Reflexul dureaza pana la aproximativ 18 luni, deci, incepand de pe la 16 luni, copiii mici si cei mai mari sunt invatati sa inoate in alt mod decat bebelusii.

De ce este bun inotul pentru bebelusi?

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independent inainte de a putea merge singur.

Apa le sustine greutatea, iar ei sunt liberi sa-si miste picioarele si mainile asa cum doresc. Si adora sa faca asta! Este si o experienta grozava pentru parinti in timpul careia pot intari relatia cu copilul.

Obiectivele orelor de Aqua Bebe

– Aclimatizarea si adaptarea bebelusului la mediul acvatic
– Stimularea reflexelor primare si transformarea acestora in automatisme
– Stimularea miscarii membrelor inferioare si superioare
– Adaptarea bebelusului la pozitiile ventrale, verticale si dorsale in mediul acvatic
– Intarirea sistemului imunitar

La ce varsta puteti aduce bebelusul la inot ?

In general, puteti aduce bebelusul la inot incepand cu varsta de 1 an in functie de bazinul ales.

Inotul si cursurile de inot pentru bebelusi sunt sigure ?

Desigur. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, acestuia i se activeaza reflexul de scufundare. Acelasi tip de reflex se produce atunci cand inghitim (epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel apa nu poate intra).

Acesta este motivul pentru care adesea vedeti imagini cu bebelusi inotand pe sub apa cu gura deschisa. De aceea copii mici si cei mari sunt invatati sa inoate in moduri diferite.

Ce echipament trebuie sa aveti la Aqua Bebe?

Pentru bebelusii si copii sub 3 ani aveti nevoie de pampers pentru apa si slip/costum de baie .

Daca situatia o cere, unul din parinti trebuie sa fie pregatit pentru a intra in bazin cu bebelusul. Noi vrem ca bebelusul sa fie calm si receptiv fata de instructor, de aceea in unele cazuri, prezenta unui parinte langa bebelus induce acestuia starea de liniste si confort. Unul din parinti trebuie sa fie pregatit la fiecare sedinta cu:

– Costum de inot
– Casca de inot
– Ochelari de inot
– Prosop
– Papuci

Parintii pot avea acces in spatiul special pentru a putea asista de aproape la cursurile bebelusului.