Sari la conținut
Cursuri inot copii » Cursuri inot » Blog » Cursurile de Aqua Bebe in Bucuresti

Cursurile de Aqua Bebe in Bucuresti

Cursurile de inot pentru bebelusi sunt un mod excelent de a-i invata pe cei mici sa se bucure de apa si de miscare. Aceste cursuri sunt concepute pentru a pregati copiii pentru un stil de viata activ si sanatos. De asemenea, aceste cursuri abordeaza tehnici de respiratie, inot, jocuri si exercitii de intarire si dezvoltare a musculaturii. Aqua bebe este o metoda de inot destinata copiilor mici si a fost dezvoltata pentru a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile de inot in mod sigur si placut. Aceste lecții sunt concepute pentru a stimula bebelusii si pentru a le oferi oportunitatea de a explora si de a se bucura de apa.

Bebelusii au o preferinta pentru apa inca de la nastere, insa daca aceasta nu este intretinuta, este posibil ca micutul sa manifeste, incepand cu varsta de 8 luni, frica de apa. Desi ai nevoie de rabdare pentru a-l invata pe bebelus sa inoate, acesta il va ajuta pe micut sa se dezvolte armonios.

Specialistii sunt de parere ca bebelusii ar trebui sa descopere placerea pentru apa inca din primele zile, chiar daca nu il vei putea duce direct la piscina. Baita poate deveni un moment placut de balaceala, insa exista centre care ofera cursuri de inot pentru acasa, continuand cu inotul la psicina, dupa ce bebelusul a trecut de 4 luni.

Printre cele mai importante beneficii pe care le aduc orele de Aqua Bebe se numara:

Cresterea capacitatii de concentrare
Cresterea imunitatii
Efecte stimulatoare asupra cresterii si dezvoltarii fizice
Cresterea rezistentei si imbunatatirea functionalitatii aparatului cardio-respirator
Stimularea reflexelor de conducere a miscarilor utilizate pentru dezvoltarea motorie
Cresterea inteligentei emotionale, a increderii in sine si a spiritului de independenta
Stimularea poftei de mancare si oferirea unui somn linistitor
Prevenirea astmului

Fiecare program are diferite etape, potrivite varstei bebelusului si nivelului acestuia. Se incepe cu adaptarea copilului la mediul acvatic . Dupa varsta de 1 an de zile, instructorii incep sa initieze copilul pentru inot, lucru ce continua pana la varsta de 4 ani. Dupa ce copilul a trecut de 4 ani, se aprofundeaza procedeele de inot.

Bineinteles, copilul nu este niciodata lasat singur in apa sau nesustinut. Acest lucru se va face dupa ce copilul a implinit varsta de 1 an. La inceput se vor efectua exercitii de antrenare a muschilor, mentinerea respiratiei, scufundarea, tehnicile de inot venind pe parcurs.

Este important sa gaesti un profesor care se poate „lipi” de copil, poate interactiona cu acesta, astfel incat micutul sa se simta bine si sa nu fie intimidat de lectiile de inot. Vei observa ca la cursuri sunt folosite cantece si jucarii, pentru ca bebelusii sa se simta bine.

Observa ce anume ii este pe plac bebelusului si foloseste aceleasi procedee si acasa, la baita, pentru a-l ajuta pe micut sa se simta cat mai confortabil in timpul cursurilor.

Iata cateva centre care ofera cursuri de inot pentru bebelusi. Evalueaza fiecare oferta in parte, in functie de facilitatile oferite, atmosfera, curatenie la piscina, intervalul orar in care se desfasoara cursurile:

Aqua Bebe – cursuri de inot pentru copii sau bebelusi

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independent inainte de a putea merge singur.

Unde se tin cursurile de inot Aqua Bebe pentru copii ?

Atat bebelusii cat si copiii pana in 3 ani trebuiesc invatati sa inoate intr-un bazin special creat pentru acestia, unde apa este tratata special, fara clor. Apa trebuie monitorizata de catre un sistem digital de tratare a apei. Va recomandam urmatoarele locatii in Bucuresti:

Rating:
5/5

Acvatic Bebe are in componenta echipei instructori pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

Rating:
5/5

Acvatic Bebe are in componenta echipei instructori pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

Aqua Bebe la Acvatic Bebe Club

– Str. Delea Noua nr 15, sector 3 Bucuresti

Situat central, la 5 minute de condus de Piata Unirii, clubul ofera un mediu sigur si sanatos pentru bebelusi , (incepand de la 4 luni) si copii pana la 6 ani, care au astfel ocazia sa invete despre siguranta acvatica si procedeele de inot, sa faca sarituri si scufundari intr-un bazin cu apa la temperatura de 32 de grade, fara clor .

Acvatic Bebe Club

Clubul ofera lectii cu instructor individual, cu un numar de maxim 3 copii pe sedinta, astfel incat sedintele de educatie acvatica sa se realizeze tinand cont de starea fizica si ritmul de evolutie a fiecarui copil.

Afla mai multe detalii despre Acvatic Bebe Club

Inscriere la cursurile de  inot pentru bebelusi:

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Obiectivele orelor de Aqua Bebe
  • Aclimatizarea si adaptarea bebelusului la mediul acvatic

  • Stimularea reflexelor primare si transformarea acestora in automatisme

  • Stimularea miscarii membrelor inferioare si superioare

  • Adaptarea bebelusului la pozitiile ventrale, verticale si dorsale in mediul acvatic

  • Intarirea sistemului imunitar.

La ce varsta poate merge bebelusul la cursurile de inot ?

In general, puteti aduce bebelusul la inot incepand de la varsta de trei luni.

Inotul si cursurile de Aqua Bebe sunt sigure pentru bebelusi ?

Absolut. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, bebelusului i se activeaza reflexul de scufundare. Aceeasi tip de reactie se produce atunci cand inghitim – epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel ca sa nu poata intra apa.

Acesta este motivul pentru care vedeti adesea imagini cu bebelusii inotand pe sub apa cu gura deschisa ! Reflexul dureaza pana la aproximativ 18 luni, deci, incepand de pe la 16 luni, copiii mici si cei mai mari sunt invatati sa inoate in alt mod decat bebelusii.

De ce este bun inotul pentru bebelusi?

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independent inainte de a putea merge singur.

Apa le sustine greutatea, iar ei sunt liberi sa-si miste picioarele si mainile asa cum doresc. Si adora sa faca asta! Este si o experienta grozava pentru parinti in timpul careia pot intari relatia cu copilul.

Obiectivele orelor de Aqua Bebe

– Aclimatizarea si adaptarea bebelusului la mediul acvatic
– Stimularea reflexelor primare si transformarea acestora in automatisme
– Stimularea miscarii membrelor inferioare si superioare
– Adaptarea bebelusului la pozitiile ventrale, verticale si dorsale in mediul acvatic
– Intarirea sistemului imunitar

La ce varsta puteti aduce bebelusul la inot ?

In general, puteti aduce bebelusul la inot incepand cu varsta de 1 an in functie de bazinul ales.

Inotul si cursurile de inot pentru bebelusi sunt sigure ?

Desigur. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, acestuia i se activeaza reflexul de scufundare. Acelasi tip de reflex se produce atunci cand inghitim (epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel apa nu poate intra).

Acesta este motivul pentru care adesea vedeti imagini cu bebelusi inotand pe sub apa cu gura deschisa. De aceea copii mici si cei mari sunt invatati sa inoate in moduri diferite.

Ce echipament trebuie sa aveti la Aqua Bebe?

Pentru bebelusii si copii sub 3 ani aveti nevoie de pampers pentru apa si slip/costum de baie .

Daca situatia o cere, unul din parinti trebuie sa fie pregatit pentru a intra in bazin cu bebelusul. Noi vrem ca bebelusul sa fie calm si receptiv fata de instructor, de aceea in unele cazuri, prezenta unui parinte langa bebelus induce acestuia starea de liniste si confort. Unul din parinti trebuie sa fie pregatit la fiecare sedinta cu:

– Costum de inot
– Casca de inot
– Ochelari de inot
– Prosop
– Papuci

Parintii pot avea acces in spatiul special pentru a putea asista de aproape la cursurile bebelusului.