Sari la conținut
Cursuri inot copii » Cursuri inot » Blog » De ce să vă înscrieți copiii la cursurile de înot din Otopeni si Pipera

De ce să vă înscrieți copiii la cursurile de înot din Otopeni si Pipera

Înotul este printre puținele sporturi care pot fi practicate și de către copii. Mai mult, această activitate este recomandată să se înceapă încă de la o vârstă fragedă, deoarece există o serie de beneficii pe care înotul le asigură copiilor. 

De ce este important ca cei mici să urmeze cursuri de înot? 

  • Stimulează dezvoltarea psihomotorie la copiii mai mici

Dacă copilul tău merge la grădiniță, o activitate fizică precum înotul îi va permite să-și dezvolte mai repede și mai bine coordonarea motorie, datorită învățării diferitelor noțiuni ce vizează deplasarea.

Este binecunoscut faptul că înotul are virtutea de a fi un sport complet, care solicită fizic întregul corp. În mod similar, practicarea acestuia necesită o coordonare motorie care, în cazul bebelușilor, se va îmbunătăți, ceea ce este foarte important în dezvoltarea lor. Pe de altă parte, îi ajută, de asemenea, să reducă la minimum riscurile de rănire, pe lângă îmbunătățirea stării cardiovasculare și creșterea rezistenței fizice. De asemenea, se crește puterea prin dezvoltarea abilităților psihomotorii.

  • Previne obezitatea

Înotul este o activitate în care se consumă multă energie, deci acesta este recomandat ca un supliment în programele de management al greutății. Să nu uităm că obezitatea nu este doar o problemă estetică, este mai presus de toate un pericol pentru sănătate, care trebuie remediată pentru o bună dezvoltare a copiilor și adolescenților.

  • Întărește mușchii

Înotul este un sport integral, deoarece implică utilizarea a două treimi din mușchii corpului. Înotând, mușchii spatelui sunt întăriți, iar cei responsabili pentru a permite mișcările de respirație sunt relaxați.

  • Reduce nevoia de insulină

În mod similar, fiind un exercițiu aerobic, înotul reduce nivelul de glucoză din sânge. Prin urmare, este foarte recomandat la copiii și adolescenții cu probleme de diabet, deoarece îi ajută să reducă nevoia de insulină.

  • Stimulează apetitul

Din cauza cantității de energie pe care cei mici o consumă în timpul înotului, această activitate le stimulează apetitul, ceea ce va ajuta copilul să mănânce mai bine, în special în acele cazuri în care copiii sunt reticenți când vine vorba să mănânce.

  • Este o asigurare de viață

Învățarea înotului de la o vârstă fragedă este foarte importantă, deoarece permite copiilor să se simtă liberi și în siguranță în apă, evitând astfel riscul de înec.

Înotul întărește stima de sine

Înotul întărește sentimentul de autonomie și siguranță, iar acest lucru promovează respectul pentru sine, precum și pentru ceilalți.

  • Reduce stresul

Datorită contactului cu apa, la o temperatură adecvată și eliberării endorfinelor ca urmare a activității fizice, înotul este o modalitate excelentă de a reduce stresul care, din păcate, devine tot mai frecvent la copii și adolescenți.

  • Contribuie la îmbunătățirea performanței academice

Înotul contribuie la îmbunătățirea performanțelor academice atât la copii, cât și la adolescenți. De asemenea, este important să menționăm că, datorită creșterii oxigenării creierului, memoria se îmbunătățește considerabil.

Astfel, înotul este sportul pe care copiii îl pot practica încă de la vârste fragede, deoarece riscurile de accidentari sunt minime și în plus, copiii se vor dezvolta armonios, pe lângă celelalte avantaje. O bună parte dintre beneficiile practicării înotului îi va însoți pe copiii pe tot parcursul vieții.